loading...
تهیه و تولید قیر طبیعی (بیتومین) یا خاکستر متفاوت بروجرد

بابک کاویانی بازدید : 3 چهارشنبه 16 مرداد 1392 نظرات (0)

با افزودن قير طبيعي به آسفالت، عمر آن حداقل هفت سال افزايش مي‌يابد. 

عليرضا تقوي - كارشناس استخراج معدن- در گفت‌وگو با خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب گفت: قيرطبيعي، نوعي ماده معدني از انواع هيدروكربن‌هاست كه از بازمانده‌هاي نفت محسوب مي‌شود و منشا حيواني دارد. 

او با بيان اين كه از قيرطبيعي به عنوان مديفاير (modifier) يا اصلاح كننده قيرهاي پالايشگاهي استفاده مي‌شود، افزود: در حال حاضر ايران داراي بالاترين ذخاير اين ماده پس از آمريكاست. 

وي با اشاره به مزاياي بالاي استفاده از اين ماده در آسفالت اظهار كرد: در حالي كه كشورهاي سرد اروپايي نظير آلمان و نروژ و يا حتي كشورهاي گرم مانند عربستان از اين ماده در ساخت آسفالت بهره مي‌برند، ولي در ايران براي اصلاح آسفالت هيچ توجهي به آن نمي‌شود. 

تقوي توضيح داد: وقتي كه قير طبيعي از 5 تا 20 درصد به قيرهاي پالايشگاهي افزوده شود، نقطه نرمي آن افزايش خواهد يافت كه البته با توجه به شرايط جوي هر كشوري، درصد افزودن آن متفاوت خواهد بود. 

وي با اشاره به وجود رانت‌هاي اقتصادي فراوان در كشور در بخش آسفالت افزود: به عنوان مثال براي روكش برخي از پل‌ها اين نوع قير با صرف ميليون‌ها دلار از خارج از كشور وارد مي‌شود؛ در حالي‌كه ما توانايي ساخت آن را در داخل كشورمان داريم. قيمت واقعي هر تن قيرطبيعي نيز حدود سه هزار دلار يعني كيلويي سه دلار است. 

اين كارشناس استخراج معدن، در ادامه به نحوه اجراي آسفالت در كشور اشاره كرد و توضيح داد: قير براساس استاندارد مارشال بايد در حالت استاندارد در دماي 70 درجه سانتي‌گراد اجرا شود و در حالتي نيز كه قير طبيعي به قيرهاي معمولي افزوده مي‌شود، دماي اجرا به حدود 110 درجه خواهد رسيد و اين ويژگي‌ها، شرايط اجراي آسفالت را بسيار حساس مي‌كند. 

تقوي، با انتقاد از روش كنوني اجراي آسفالت در كشور عنوان كرد: متاسفانه شرايط اجراي آسفالت در كشور به درستي رعايت نمي‌شود و در بعضي موارد از مازوت به جاي قير در فعاليت‌هاي آسفالت‌سازي استفاده مي‌كنند. 

او تصريح كرد: متاسفانه سازمان‌هايي در كشور وجود دارند كه نفع اقتصادي آن‌ها در اين است كه هر شش ماه يك‌بار آسفالت شهري نظير تهران را تعويض كنند؛ در صورتي كه اگر اين ماده به قيرهاي فعلي افزوده شود، نيازي به تعويض زودهنگام قير نخواهد بود. 

وي در ادامه با اشاره به اهميت اين ماده گفت: قير طبيعي جزو كالاهاي تحريم شده توسط آمريكاست و كشورهاي ديگر تحت فشار آمريكا حاضر به خريداري قيرطبيعي از ايران نيستند. 

اين كارشناس معدن همچنين توضيح داد: براي آسفالت كردن يكي از باندهاي ويژه فرودگاه امام خميني (ره)، مسوولان نوعي از پليمر براي اصلاح آسفالت را از يكي از كشورهاي اروپايي وارد كردند؛ در حالي‌كه امكان ساخت آن در داخل كشور وجود داشت. 

تقوي افزود: ژاپن سالانه حدود 20 هزار تن قير طبيعي از آمريكا وارد مي‌كند و به دليل صفر بودن ضريب نفوذ آب آن و بالا بودن مقاومت ويژه قير طبيعي در مقابل هرگونه مواد شيميايي، از آن در مكان‌هايي نظير پاركينگ‌هاي صنعتي، لوله‌هاي فاضلاب و روكش‌هاي لوله‌هاي دريايي استفاده مي‌كنند. 

وي ادامه داد: قير طبيعي ماده‌اي است كه هيچ گونه ميكروارگانيسمي امكان زيستن را در كنار آن ندارد و به همين دليل اين ماده داراي حداقل تخريب پذيري است. 

او در باره دماي اجراي آسفالت گفت: قير معمولي در شرايط صحيح بايد در دماي 80 درجه اجرا شود كه در اجراهاي كنوني رعايت نمي‌شود و اگر قير طبيعي به آن اضافه شود، دماي اجراي آن نيز به حدود 110 درجه مي‌رسد؛ يعني نقطه نرمي آن بالا خواهد رفت. 

وي همچنين خاطرنشان كرد: شركت‌هاي توليد كننده رنگ در كشور براي فعاليت‌هاي دريايي خود نظير لوله‌هاي دريايي، اين ماده را از خارج وارد مي‌كنند؛ در حالي‌كه قير طبيعي به وفور در كشور موجود است. 

وي با اشاره به اين‌كه بزرگترين معدن قيرطبيعي در شمال شرقي ايالت يوتاي آمريكا قرار دارد، افزود: معادن مهم اين ماده معدني در جنوب كشور و در نزديكي مناطق نفت‌خيز قرار دارند. 

اين كارشناس معدن گفت: هم اكنون معدن‌داراني كه داراي معادن قيرطبيعي هستند به دليل فشارهاي مالي مجبورند قيرطبيعي را به همراه زغال كك‌نشو بسوزانند تا اين نوع زغال به زغال كك‌شو تبديل شود و سپس آن را به قيمت بالاتري بفروشند؛ در حالي كه اين نوع نحوه استفاده از قيرطبيعي نادرست است و در واقع قيرطبيعي به اين نحو دور ريخته مي‌شود. 

او در پايان با اشاره دوباره به اهميت قيرطبيعي، از آن به عنوان انرژي هسته‌اي دوم ياد كرد و توضيح داد: براي كسب اطلاعاتي درباره اين ماده به چند شركت خارجي نيز مراجعه كرديم، اما هيچ كدام از اين شركت‌ها حاضر به همكاري با ما نشدند به همين دليل فرآوري آن را دركشور آغاز كرديم و هم اكنون توانايي توليد آن را داريم؛ اما متاسفانه هيچ سازماني در كشور به ما اهميت نمي‌دهد.


ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط هر روز آخرین خبر استخدامی را برات اس ام اس میفرستیم در تاریخ 1393/10/09 و 4:10 دقیقه ارسال شده است

سلام وقت بخیر

اگه تمایل داری هر روز آخرین اخبار استخدامی شرکت ، سازمان های دولتی را دریافت کنی

می تونی به لینک زیر جهت فعال سازی بری

http://sms.mida-co.ir/newsletter/6/estekhtam

این نظر توسط دریافت پنل رایگان به همراه خط اختصاصی با پیش شماره 50005 در تاریخ 1393/09/07 و 2:15 دقیقه ارسال شده است

باسلام خدمت شما مدیر عزیز

جهت ثبت نام پنل اس ام اس رایگان با همراه خط اختصاصی با پیش شماره 50005 می توانید به آدرس

http://50005.mida-co.ir

مراجعه نمائید.

منتظر حضور گرمتون هستیم

mida-co.ir

این نظر توسط پیشنهاد یک کسب کار هوشمندانه در تاریخ 1393/08/26 و 1:25 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت شما

این پیام احتمالا آینده ی تجاری شما را متحول خواهد کرد

شما می توانید با حداقل سرمایه ی اولیه ،

صاحب جامع ترین مرکز فروشگاهی و خدماتی شهرتان شوید

جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت WWW.IBP24.ORG مراجعه نمایید

این نظر توسط سامانه پیامک در تاریخ 1393/07/02 و 1:36 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت شما مدیر محترم
شما می توانید با عضویت در طرح همکاری فروش پنل و خطوط پیامکی از بازدید کننده وبلاک خود درآمد کسب کنید
ابتدا وارد آدرس زیر شوید و مراحل ثبت نام رو کامل نمائید
http://sms.mida-co.ir/hamkar
سپس وارد پنل کاربری شوید و از قسمت شبکه فروش و بازاریابی کد های مربوط به فروش پنل را در سایت خود قراردهید بعد از معرفی هر کاربر به شما 25 درصد سود فروش داده می شود
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه نمائید
mida-co.ir
info@mida-co.ir

این نظر توسط سامانه پیامک در تاریخ 1393/04/20 و 3:57 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت شما مدیر محترم

برای داشتن یک سامانه حرفه ای و رایگان همین حالا اقدام نمائید. سامانه sms5002.ir به شما یک پنل پیامک کاملا اختصاصی رایگان می دهد با این سامانه پنل ارتباطی جدیدی بین سایت و کاربران خود آغاز کنید. برای فعال سازی همین حالا اقدام نمائید.

جهت ثبت نام به آدرس زیر مراجعه نمائید

sms5002.ir/register.php


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2
  • بازدید ماه : 4
  • بازدید سال : 4
  • بازدید کلی : 29